Miért fáj a múlt olyan nagyon?

Gondolatok jönnek, gondolatok mennek!

A fájó gondolatokat engedd tovább haladni épp úgy, mint a boldogokat. Ne tégy különbséget, és ne akard megváltoztatni őket, csak legyél maga a lét!

Szép gondolatok, és ezeknek is helyük van a világban, de mi van itt és most?

Aki nem érti, mit mondanak a fenti szavak, azok mehetnek a kukába?

Nem dehogy!

Addig is van egy út, amíg megszületik a „szemlélőnek lenni” értelme és jelentése. És hogy a jelen értékét felfedezhesse mindenki, kell a múlt, a fájdalom, a tévedések megértése. A jelenbe való beemelése, hogy egyáltalán bátorsággá nemesüljön a megélt fájdalmak emléke.

Igen a fájdalmak! Hiszen bennük rejlik a megoldás is. És bizony bátorrá lesz az, ki belenéz a fájdalmai szemébe! Meglátja benne a múlt tévedéseit, a tapasztalatokat átadók félelmeit, hogy ő maga mind az, ki ezt megvizsgálhatja! Hogy van valami, ami megmutatja a számára, hogy ki is valójában, mert ő maga nem a fájdalom, sem a félelem, de még az öröm sem. Hogy elérjen ide az ember, kell, hogy segítség érje!

Lassan, szépen, pontról, pontra, szeretetbe ölelve megmutatni az illúzió világát. Megértetni a fájdalmak dolgát. Hogy nem kell örökké, mindig és továbbra fájdalmakat, félelmeket, tragédiákat megélni ahhoz, hogy az ember az Életét élhesse! Ehhez a tapasztaláshoz idő kell, biztatás, tapasztalás, munka! Mind ez lehetséges, ha nem csak a szép szavakat hintjük a világba, hanem a hogyan-ok, a megoldások támogatását is adjuk.

Szívtudatosan! Igen, pontosan így! Te magad lehetsz az, aki meglátja a világot a létezést mozgató örök szabályokat, amikre már nem ellenségként tudatlanul tekintesz, hanem mint a lehetőségeidre, a játékos tapasztalásaidra, ez erőre, ami mindenben veled van.

Amit neked szánok arra alapozhatsz. Megismerve a saját képességeidet, gyengéidet, már fejlesztheted magad. Az életed háza biztos alapokat kaphat, és innen már te magad építkezhetsz teljes felelősséged tudatában. Te vagy az életed építő mestere. Te tudod miért olyan, akkora házat és oda építesz, ahova éppen teszed. Tudni fogod, kit engedsz be, mi lesz a házad feladata, mi célt fog szolgálni neked. Biztos falakat, erős födémet, világra néző, nagyra tárható ablakokat, ajtókat építhetsz be, mert nem kell félned a rozoga viskódtól többet.

Szeretet teljes Szívtudatos építkezést neked!

Ha tetszik a bejegyzés, megoszthatod másokkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.