Mitől lyukad a pénztárca?

Tudom, hogy sokan küzdenek anyagi nehézséggel.

Abban is biztos vagyok, hogy szívesen dobnák el maguktól jó messzire ezeket a kínokat.

Milyen jó is lenne, csak úgy egyszerűen, mint a kutya, amikor vizes bundáját jól megrázza, és messze peregnek róla a vízcseppek, úgy lerázni a gondokat. Igen, biztosan sokan ráznák magukat. Nem lenne a kínlódás, de mi lenne helyette? Mert ugye az űrt valami be fogja tölteni, és bizony itt van a nagy kérdés! Mi?

Mondhatnám, hogy megmutatom te is lehetsz milliomos! Vagy mondjuk, így szerezd meg a vagyonod, és hasonlók. De nem teszem, mert becsapnálak. Jó lenne ugye! Tudom, ám csak azért gondolhatod így, mert nem tapasztaltad meg a vagyon végtelen terhét, ha készületlenül érne, és mert most hiány állapotból gondolkozol.

E helyett én azt mondom, vagy inkább arra ösztönözlek, hogy ismerd meg magad. Találd meg te, azt az utat, ami a belső vágyaiddal összhangban van. Mert igazi boldogságot, ami magába foglalja az élet területeidet, csak akkor lelhetsz, ha megismered azt a személyt, az egyetlen, aki rámutathat erre.

Amikor elindulsz azon az úton, hogy megismerd magad, tisztán fel fogod ismerni azt, ami nagymértékben benne tart a jelenlegi helyzetedben. Megérted mi az, ami kimozdíthat innen, vagy átformálhatod, ám az se lepjen meg, ha pont abban találod meg önmagad, amire nem is számítottál!

Megértem a kételyeidet, ha arra gondolsz, miért éppen önmagad megismerése lenne a legjobb út a számodra. Hiszen ezernyi variációt kipróbáltál már. Erre azt tudom válaszolni neked, hogy minden, amit kívülről jövő segítségnek mondanak, nem hozhatja meg azt a változást, amit te magad tehetsz önmagadért!

Miért?

Mert a tüzet is a parázsban kell oltani, nem elég a lángokat fojtani.

Nem elég gyorsan pénzhez jutni, mert ha nem tanulod meg miért fontos megismerned például a pénzhez való viszonyodat, sőt a környezeted, gyermekkorod kapcsolatát a gazdagsággal, vagy a gondban tartó szegénységgel, akkor pillanatok alatt ismét az ördögi körben találod magad.

Meg kell tanulni bizony sok mindent ahhoz, hogy könnyebben evezhess az Élet tengerén. Tanulni, ugye már megint ez a tanulni! Igen, mert elkényelmesedtünk alaposan. Egyszerűen csak éljük a mindennapjainkat, anélkül, hogy akár egy percre is végiggondolnánk reggel a napunkat. Mit szeretnék, és hogyan megtenni. Hálával, és szeretettel.

Ugye előfordult ez már veled is!

Ne bánkódj, vedd lehetőségnek a holnapodra! Szívtudatosnak lenni több mint gondolnád! Törekedj e felé, és hagyd, hogy bebizonyítsd magadnak, hogy képes vagy rá! Képes vagy önmagadért, a gondolataidért felelősséget vállalni, hogy azt teremtsd meg az életedbe, amivel a lelked is összhangba kerülhet.

Ha tetszik a bejegyzés, megoszthatod másokkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.