Gondolatok a halálról

Nincs semmi baj azzal, hogy jövőnk és megyünk. Ez így van, még akkor is, ha minden idegszálunk tagadja.

Tudom te is felkapod erre a fejed, hogy miről is beszélek itt. De figyelj, mutatok neked valamit, ami akár lehetséges is lehet.

Mielőtt magzattá leszünk arról épp úgy nincs emlékünk, hogy honnan jöttünk, merre tartunk. Valahonnan egyszer csak testbe sűrűsödünk, és ide megérkezünk. Erre a világra, ahol évről évre felépítjük a testünk, tapasztalunk, tisztítjuk a tudatunk, hogy egyszer csak újra emlékezni tudjunk. Mondhatjuk úgy is, ahogy idősödünk, megindul a vágy bennünk a valahova, a haza téréshez. Tisztulnak képek arról, hogy valahonnan jöttünk. Jönnek a mérlegelések, mit kellene még tennem. Hol voltam jó, és mint kellene még a helyére tenni? És a dolgunk végeztével, letesszük a testet, és haza megyünk.

Miért nem így történik mind ez?

Mert nagyon beleragadtunk az anyagba. Félelmek, begyűjtött mérgek, a szellemi vakság, fájdalmak, az önzés, megnyomorítja az embert. Téves képek, gyilkos dogmák vezetik azt, aki szenved. Fél a haláltól, és attól, hogy elhagyják őt.

Nem is csodálkozok ezen, hiszen ha azt hallod, hogy halál, mire gondolsz?

Szenvedésre? Fájdalomra, rothadásra? Magányra? Hát persze, mert ezt sulykolták a fejedbe.

A halál szó annyi gyötrelmet szívott magába, hogy nem is lehet ép ésszel másképpen reagálni rá.

Ám ha azt mondom neked, hazatérünk, vagy a szeretted, hazatért, az valami másról beszél! Megértésről, igazságról, és még örömről is szólhat, hiszen valaki kijárta ezt az iskolát, és tovább léphetett.  Ugye mennyivel másabb így!

Nem kérem tőled, hogy elfogadd, amit mondok, de talán megéri legalább játékból megengedni magadnak, hogy felszabadítsd magad egy világfájdalomtól.

Megbecsülve a létezést, mindennel együtt kell, hogy szabadabb teljesebb életed legyen!

Ez most itt egy blog bejegyzés csupán, de csak addig, amíg nem figyelsz fel rá!

Írd meg a gondolataidat, szólj hozzá, vitázz velem, vagy írd le, hogy így is képes lehetsz gondolni arra, ami eddig félelmed is lehetett. 

Beszéljünk igazán fontos dolgokról is!

Ha tetszik a bejegyzés, megoszthatod másokkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.