Megcsalva is érdemes?

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a visszatérő, állandón, szinte ugyan úgy ismétlődő élethelyzeteket.

Egy csendes kedves ügyfelem még csak beszélni sem mert arról, hogy miért kerül a szépnek induló kapcsolataiból a megcsalt nő helyzetébe. Eltelt jó néhány alkalom a találkozásaik alkalmával úgy, hogy szinte már minden egészen jó állapotba került a gondolataiban, és a lényegre még mindig nem vezethettem volna rá, mert azonnal, és végleg bezárkózott volna. Kényes messzire nyúló fájdalmak ezek. Akár nőről, vagy férfiról legyen szó!

Minden ébredő remény megalázva hull porba a megcsalt szeme előtt, és köti gúzsba áldozatát.

Nehéz ilyen dolgokról beszélni, de érdemes! Finoman, odafigyelve, hogy elég erőssé legyen szembenézni azzal, ami valójában van. Hogy nem csak a másik felelős ennek a történetnek a szomorú kimeneteléért.

Sokszor találtam gyermekkori erőszakot, kora ifjú kori tapasztalatot, ahol lehet, hogy csak szem, és fültanúja volt a történetnek, de kicsiként, kiszolgáltatottként élte meg azoktól az emberektől, akik a számára a „szentírás” voltak. Gyűrűző képzetek, vágyak, elfojtások termékeként született megcsalt élethelyzet, nem a legszebb tervek közé tartozik.

Ezért úgy kell bánni a fájó emlékekkel, hogy csak és finoman emelkedjenek fel. Vigyázva a teljes megoldás létrejöttére. Ehhez persze legalább két ember kell. A megcsalt, és aki vezeti önmaga felé. Nem megy egyedül, ezt most érdemes megérteni, és kerülni kell minden baráti noszogatást, legyintést, számonkérést, annak reményében, hogy majdcsak észhez tér a szerencsétlen!

Nem, ez így csak nagyobb bajt okoz. Gondolj csak bele kérlek, amikor a megcsalt kifelé halad a problémájából, akkor érik igazán a fájdalmas felismerések!

 • Én is oka voltam!
 • Én provokáltam ki!
 • Nem is az én történetemet játszom!
 • Báb voltam önmagam kezében!
 • Nem is kellett volna mindennek megtörténnie! És még sok hasonlóvillámként becsapódó tisztán látás.

Érzed ugye most már a helyzet súlyát! És ha véletlenül te is érintett vagy hasonló helyzetben kérlek, ne várd meg az elmagányosodást, a még több fájdalmat.

Ezért dolgoztam ki a Szívtudatos Élet programot, talán pont neked, hogy megértést nyerj, akár most is megismerheted azt az önmagad, aki képes az életét élni. Igen Élni, és nem félni. Készen állok rá, hogy szeretetben segítsek neked, hogy olyan közösséget mutassak, ahol érték vagy.

Menni fog! Én hiszek benned!

Ha TE is akarod!

Szeretettel feléd, tőlem:

Mia

Ha tetszik a bejegyzés, megoszthatod másokkal is.

3 hozzászólás


 1. Szia, 30 éves férfi vagyok és sajnos ebben a szituban vagyok. Megcsaltak…igaz érzelmileg, de én akkor is annak tekintem. Megbocsájtottam a páromnak és szeretném vele újrakezdeni. Mit tanácsolnál, mire figyeljek oda a jövőben.


 2. Én azt tanácsolnám neked, hogy kérdezd meg minden nap a párodat reggelente, hogy mondja meg mivel tehetnéd boldogabbá a napját….. Ne legyen a múlt soha köztetek….Soha ne említs fel a múltat… mivel megváltoztatni nem lehet… Sikeres újrakezdést kívánok szeretettel :) <3 :)


 3. Tamás Kedves, ez a téma természetesen mély érzelmi töltéssel bír, és nagy az érintettség benne. Ezért nehéz tisztán látni a valódi történetet. Amit én fontosnak látok, az a következő.
  Vajon tényleg csak a másik félnek kell megbocsátani? Én elfelejteném ezt az egész megbocsátottam neked hozzáállást. Miért? Mert nem lehet úgy egy kapcsolatot egyenlő félként megélni, ha az egyik a “bűnösből” a megbocsátottba helyezzük. Mindegy mi volt a történet, egy biztos, min a két fél érintett volt a kialakulásában. Ha őszinte vagy magaddal, te is megtalálhatod a részed a sztoriban. És most én nem hibás, felelős keresésébe kezdtem, csak és kizárólag a valóság felé szeretném fordítani a figyelmed. Amint megérted a részed szerepét, már arra is másképpen gondolsz, hogy meg kell e bocsátanod. Ha igen, akkor magadnak is. Így jutsz közelebb ahhoz az örömhöz, amit az újra egymásra találás jelent. Mentesen a múlt átkától, átértékelve, a múlt tanításaként élvezhettek. Ha ez nem megy, akkor, a kapcsolat sem fog működni, csak ámítjátok egymást.
  Szóval Tamás, megéri átgondolni a helyzetet.
  Van egy rendkívül jó párterápia, amit minden kapcsolati problémával küzdő embernek szeretettel ajánlok.
  Szívesen tájékoztatlak a részletekről, ha megkeresel.
  Szeretettel feléd, és minden hasonló helyzetben lévő barátunk felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.